Øvelse: At være et ægte menneske

Created: fre, 05/12/2006 - 03:30
Modified: man, 05/15/2006 - 08:08Denne øvelse kan hjælpe dig med at slippe af med dine »projekter« og andre former for selviscenesættelse. Hvis du bare er, som du er, er du langt mere nærværende, fordi du så slipper for at bruge energi på at leve op til et billede af dig selv:

Når du er sammen med andre mennesker, så prøv at lade være med at iscenesætte dig selv. Lad være med at forsøge at virke mere tjekket, afslappet, intelligent, vidende, tilfreds, kompetent, følsom, travl, vigtig og indsigtsfuld end du er. Vær der bare, som et helt og ærligt menneske, fyldt med fejl og mangler, men dermed også med en autenticitet. som ellers forsvinder.Der er to niveauer i denne ærlighed

For det første i forholdet til fremmede - de andre i togkupéen, folk på gaden eller på caféen. Vi har meget travlt med at fortælle dem, hvem vi er, så vi er sikre på kun at tiltrække mennesker og situationer, som falder inden for vores handlingshorisont. (...)

For det andet i forhold til dem, vi kender - arbejdskolleger, familie og venner. Jo længere tid, vi har kendt dem, jo stærkere er de mønstre, der er aktive i samspillet med dem, og jo sværere kan det være at slippe ud af det endimensionale billede af os selv, vi har bygget op over for dem.Kilde: Ernest Holm Svendsens bog »Nærvær. En praktisk guide til at leve i nuet.« (Gyldendal 2005).